Δεν αποτελεί πλέον ούτε υπερβολή αλλά ούτε και μύθευμα το να ταυτίζεται το συστηματικά θεμελιούμενο αντιδικαστικό καθεστώς του θρυλικού ημέτερου καταληψία των λυκείων Αλέξη Τσίπρα με τα εξίσου ή και χειρότερα αντιδικαστικά καθεστώτα της ερντογανικής Τουρκίας, της μαδουριανής Βενεζουέλας και της αυταρχικής – ολιγαρχικής πολωνικής κυβέρνησης του κόμματος της πρωθυπουργού Μπεάτα Σίντλο, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS).

Το μόνο θετικό σημείο, στη σύγκριση αυτή, είναι η –ιστορικής πλέον σημασίας –θαρραλέα και υποδειγματικά έντιμη και υπεύθυνη αντίδραση της Ολομέλειας της ελληνικής Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του κυβερνώντος αντιδημοκρατικού πυρήνος, που έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατασυκοφάντησης και αήθους επίθεσης εναντίον του δικαστικού σώματος, που είναι ο θεμέλιος λίθος του δημοκρατικού πολιτεύματος. Προσωπικά, ο γράφων όπως και κάθε ελεύθερος πολίτης αυτής της πολύπαθης χώρας δεν διακατεχόμαστε από το παραμικρότερο ίχνος πανικού από αυτή την άνανδρη και θρασύδειλη εκστρατεία που στοχεύει στην κατάργηση της Δικαιοσύνης.

Είναι πλέον νομοτελειακά ξεκαθαρισμένο ότι αυτή η ψευδο-αριστερο-ακροδεξιά, παρά φύσιν συνεύρεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδεύει προς την αυτοκατάρρευση του εν εξελίξει ιδιότυπου καθεστώτος της κοινοβουλευτικής δικτατορίας, που είναι πλέον του συρμού, της μόδας στα αυταρχικώς κυβερνώντα ή διεκδικούντα την εξουσία λαϊκίστικα γκρουπούσκουλα (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ιταλικά Πέντε Αστέρια, Podemos της Ισπανίας, PiS της Βαρσοβίας). Μιλάμε πλέον για θνησιγενή απατηλά «κινήματα», που δεν παύουν ωστόσο να επισωρεύουν ανεπανόρθωτες ή δυσεπούλωτες πληγές, ακόμη και στις πιο ευνοούμενες κοινωνίες.

Από την άποψη αυτή, ένας από τους λυσιτελέστερους τρόπους καυτηρίασης των κεφαλών της λερναίας ύδρας του μηδενιστικού δολιοφθορέως και του πολιτικού περιθωρίου είναι η ευρύτερη καταδίκη και απομόνωση των ταραξιών της δημοκρατικής ευνομίας από τους υπέρτατους διεθνείς δημοκρατικούς θεσμούς, όπως το Ευρωκοινοβούλιο. Στις 27 Απριλίου 2017 η Ολομέλεια της Ευρωβουλής, με συντριπτική σχεδόν παμψηφία, κατεδίκασε το καθεστώς του Μαδούρο. Και οι μόνοι που το υπερασπίστηκαν ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, στιγματίζοντας για μια ακόμη φορά διεθνώς την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού…

Ας παραδοθεί λοιπόν στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από όλες τις ελληνικές κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δημοκρατικές συνιστώσες η «Μαύρη Βίβλος» με την αήθη και θρασύδειλη υπονόμευση όχι μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά και των περισσότερων θεσμών του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που βάναυσα στραγγαλίζονται από το κυβερνών ψευδο-αριστερο-ακροδεξιό ελληνικό ολιγαρχικό μόρφωμα.

Και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι την ίδια τύχη θα έχει στις Βρυξέλλες και η εν εξελίξει κοινοβουλευτική δικτατορία της Βαρσοβίας… Οσο για το αντιδικαστικό ερντογανικό καθεστώς, τι να πούμε εκτός από το «Μωραίνει ο Αλλάχ ους βούλεται απολέσαι»…