Ένας premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα συνεργαστούν στο πεδίο της συνδεσιμότητας: ΗVolvo Cars ανακοίνωσε ότι προχωρά σε στενή συνεργασία με την Google για να αναπτύξει την επόμενη γενιά του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας και πληροφόρησης της σουηδικής μάρκας που θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα Volvo μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Βασισμένο σε πλατφόρμα Android, το σύστημα θα προσφέρει συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε πλήρη σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών.

Η σύμπραξη των δύο εταιρειών υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που οι πελάτες της Volvo έρχονται σε επαφή και αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητα τους. Η μεγάλη λίστα δημοφιλών Android εφαρμογών -που έχουν αναπτυχθεί από την Google, τη Volvo ή ανεξάρτητους προγραμματιστές- θα προσφέρει υπηρεσίες διασύνδεσης και πρόγνωσης μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο.

«Η συνεργασία με την Google αντιπροσωπεύει για εμάς ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα. Η πλατφόρμα και οι υπηρεσίες της Google θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του χρήστη, δίνοντας περισσότερες επιλογές προσωποποίησης, ενώ το Android θα προσφέρει αυξημένη ευελιξία όσον αφορά τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης», δήλωσε ο Χένρικ Γκριν (Henrik Green), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Εξέλιξης της Volvo Cars.

Η συνεργασία της Volvo με την Google αντανακλά μια σύγκλιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στις εταιρείες αυτοκινήτου και σε αυτές της τεχνολογίας, καθώς τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο “διασυνδεδεμένα”. Η Volvo πιστεύει ότι οι έξυπνες συμπράξεις είναι το μέλλον για τη βιομηχανία αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας το Android ως το βασικό λειτουργικό σύστημα, θα πετύχει αύξηση της ταχύτητας και της ευελιξίας στην ανάπτυξη νέων λύσεων και θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν τη διασυνδεδεμένη τους εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο.