Φωτιές έχουν ανάψει στους γαλάζιους ιδιοκτήτες ταξί οι δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ υπέρ της νομοθετικής διευκόλυνσης για τη λειτουργία της πλατφόρμας Uber στην Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σε «προειδοποιητική» συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς (φωτογραφία), διαμαρτυρόμενοι για δηλώσεις στελεχών (όπως της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Κυρανάκη) υπέρ της Uber στην Ελλάδα.

Οι ταξιτζήδες, παρότι ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό δεν έγινε εφικτό. Ετσι, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 3 το απόγευμα, οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα τοπικά γραφεία της ΝΔ (στην οδό Αυστραλίας) προκειμένου να επιστρέψουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον (νεοδημοκρατικής προέλευσης) πρόεδρο του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής Θύμιο Λυμπερόπουλο, «η εμμονή στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματά τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή Uber προκαλεί ερωτήματα και θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει η ΝΔ ποια είναι η θέση της», διαφορετικά, «θα ανοίξει ιερός πόλεμος».