Ηδιπλή απάτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγκειται στο ότι θεωρούν πως η διπλή, ενίοτε και τριπλή γλώσσα που χρησιμοποιούν είναι το εργαλείο για να μπορούν να μας δουλεύουν εις το διηνεκές και να μην τρέχει τίποτε. Πάμπολλα τα παραδείγματα σε όλους τους τομείς και συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει το παραμικρό, έχοντας προφανώς την πεποίθηση πως όσα λένε περνάνε, ασχέτως αν είναι αλληλοσυγκρουόμενα. Τελευταίο κρούσμα η ιστορία με το εφάπαξ επίδομα σε συνταξιούχους που σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι περί τα 670 εκατ. ευρώ ή σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς κινείται κοντά στα 350 εκατ. ευρώ. Το ακριβές ποσό όμως δεν είναι εν προκειμένω το θέμα μας, καθώς αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η απάτη εντοπίζεται για μια ακόμη φορά στον τρόπο που η κυβέρνηση πούλησε το θέμα στο εγχώριο ακροατήριο και πως αναγκάστηκε εξευτελιζόμενη να κάνει τεμενάδες στους δανειστές και να δίνει όρκους πίστης και αφοσίωσης στο Μνημόνιο για πάντα. Ο Πρωθυπουργός την ονόμασε «13η σύνταξη» και μάλιστα πούλησε και τσαμπουκά λέγοντας από τη Νίσυρο ότι «δεν θα ρωτάμε πού θα μοιράζουμε το πλεόνασμα». Μάλιστα! Η συνέχεια δυστυχώς υπήρξε ταπεινωτική όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά δυστυχώς και για τη χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλαβε πρόσθετες δεσμεύσεις με μια επιστολή προς τους ομολόγους του μνημείο υποτέλειας και, ακόμη χειρότερα, σε δουλοπρεπές ύφος. Σαν μην έφτανε αυτό, δύο μέρες μετά ξαναθυμήθηκαν ότι είναι νταήδες κι άρχισαν πάλι τα ζοριλίκια με αρθρογραφία και ομιλίες, κόβοντας κορδέλες ανά την επικράτεια και λέγοντας συνειδητά ατόφια ψέματα πως δήθεν θα ξαναδώσουν τη «13η σύνταξη». Εδώ πια η απάτη αγγίζει τα όρια του κατά συρροήν εγκλήματος εις βάρος της λογικής που προκαλεί ευλόγως την οργισμένη αντίδραση κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι μας ταλαιπωρούν αλλά νομίζουν ότι μπορούν και να μας δουλεύουν διαρκώς χωρίς συνέπειες.

Ευτυχώς η καταγέλαστη παρωδία των εθνολαϊκιστών που μας κυβερνά δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας και ό,τι λέει δεν πείθει κανέναν, γι’ αυτό και ο χρόνος της μετρά πια αντίστροφα και τρέχει ιλιγγιωδώς.