Ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα και στην ελληνική αγορά το μικρό – κόμπακτ SUV της ιαπωνικής φίρμας, το CH-R. Πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο, μέσω του οποίου η Toyota εισέρχεται στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών crossover. Όπως αναφέρουν οι ιάπωνες τα αρχικά του μοντέλου σημαίνουν «Coupe High-Rider», δηλαδή, ένα υπερυψωμένο κουπέ με crossover εμφάνιση.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο, έχει μήκος 4,36 μέτρα προσφέροντας μια ιδιαίτερα άνετη καμπίνα για τέσσερις επιβάτες με εξοπλισμό ιδιαίτερα πλούσιο, τόσο στην άνεση όσο και την ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο CΗ-R ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα προχωρημένη εμφάνιση, του στην οποία δεσπόζουν τα φουσκωτά φτερά, οι μυώδεις γραμμές του και τα φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί με τον πιο εκκεντρικό τρόπο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η κλίση της οροφής προς τα πίσω με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι στο 0,32, Οι χώροι του επαρκούν για τέσσερις επιβάτες ενώ το πορτμπαγκάζ προσφέρει 377 λίτρα. Στο εσωτερικό του δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών που βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, με το ηχοσύστημα της JBL των 9 ηχείων απόδοσης 576 watt.

Και σε υβριδική εκδοχή

Θα υπάρχουν δύο επιλογές σε κινητήρες. Η πρώτη και πιο μικρή αυτή με τον βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων με τούρμπο – που ήδη υπάρχει στο Auris – απόδοσης 116 ίππων και ο δεύτερος, που θα είναι υβριδικής τεχνολογίας 1.8 με 122 ίππους με εκπομπές ρύπων 86 γρμ./χλμ. Στον τομέα των επιδόσεων, η υβριδική εκδοχή συνδυάζει έναν 1.8 VVT-i κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα . Η συνδυασμένη απόδοση αγγίζει τους 122 ίππους, με τους ιάπωνες να αναφέρουν ότι η με μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 3,6 λτ.100 χλμ. και εκπομπή CO2 στα 82 γρ./χλμ.. Ο 1.200άρης συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο, ενώ υπάρχει και τετρακίνητη AWD έκδοση (με Multidrive),για τη συγκεκριμένη έκδοση – και όχι για την υβριδική που προσφέρεται μόνο σε προσθιοκίνητη έκδοση. Το νέο μοντέλο διαθέτει – μεταξύ άλλων στο εξοπλιστικό του επίπεδο – και το πακέτο Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, όπως το σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης, ενεργητικό cruise control, διατήρηση στην λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης σκάλας των προβολέων κ.α. To C-HR θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τα μέσα Δεκεμβρίου με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από 20.350€ (από 21.900 ευρώ με την touch-screen) για την έκδοση 1.2T και από τα 24.700 ευρώ για την υβριδική εκδοχή.