Είτε χυλός στα Ελληνικά, είτε τεμπούρα στα Γιαπωνέζικα είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Ένα τραγανό περίβλημα που θωρακίζει από το λάδι ψάρια και λαχανικά είναι και τους δίνει καταπληκτική γεύση.

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

½ λεμόνι

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

1 κουταλάκι γλυκού μέπικν πάουντερ

2 αβγά

½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα 0% λιπαρά

Λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι και το αφήνουμε για 5 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.

Το στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προτιμώντας τους «ανθούς» και αφήνοντας στην άκρη τα κοτσάνια. Τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα να στεγνώσουν.

Τα ραντίζουμε με το χυμό από το λεμόνι.

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και αλάτι. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα (όσο πιο κρύο γίνεται) και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε τον χυλό και όταν γίνει λείος, βυθίζουμε μέσα τα κομμάτια από το κουνουπίδι και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό καυτό λάδι.

Ανακατεύουμε απαλά συνεχώς για να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην μαυρίσουν.