Φθινόπωρο κι έριξε «καρέκλες», ιδιαίτερα στην Κεντροαριστερά! Αναφέρονται αγνοούμενοι και ο κίνδυνος είναι να συμπεριληφθεί σε αυτούς ο πολύτιμος αυτός πολιτικός χώρος. Ενα κίνημα που οικοδομήθηκε με αγώνες γενεών, ενώθηκε, θριάμβευσε, προσέφερε στον τόπο και στην κοινωνία, τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκε και παλεύει για την ύπαρξή του. Οι τελευταίοι αρχηγοί αποδείχτηκαν περιστασιακοί και χάθηκαν πρώτοι!

Ολα συντείνουν ώστε η Δεξιά να είναι ο υποδοχέας, έστω εν μέρει, της κοινωνικής αγανάκτησης, ενώ παγιώνεται ο νέος διπολισμός. Τι υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης; Να κόψει από εδώ, για να δώσει από εκεί. Κάτι σαν κόβω το χέρι για να βάλω πόδι! Νεοφιλελευθερισμός Φρανκενστάιν!

Η απογοήτευση αυξάνει την αποχή. Τελικά (όπως και σήμερα άλλωστε), οι κυβερνήσεις θα εκπροσωπούν τη μειοψηφία του ελληνικού λαού. Ωραία αντιπροσωπευτική Δημοκρατία!

Οι έλληνες πολίτες θα μετρούν και θα ξαναμετρούν τις «τρεις κι εξήντα» αποδοχές που θα λαμβάνουν (όσοι λαμβάνουν) κάθε μήνα, όπως πριν από πενήντα και πλέον χρόνια!

Πριν κοιμηθούν, θα ικανοποιούνται με τηλεοπτικά προγράμματα για όλα τα γούστα, από «μη διαπλεκόμενα» κανάλια! Για παρηγοριά τους, θα μαθαίνουν ότι και αλλού στην Ευρώπη έχουν προβλήματα και αυταρχικές κυβερνήσεις. Οτι ξαναγυρίζουμε στις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις, συγκρούσεις και ελπίζουμε όχι συρράξεις.

Η Αυστρία ετοιμάζεται να ξανανοίξει τον δρόμο της Ακροδεξιάς και έπεται συνέχεια. Οι χώρες της ΕΕ κλείνονται στον εθνικό εαυτό τους. Η αστική τάξη μεταβάλλεται σε μικροαστική και μηδενική. Το χρήμα συγκεντρώνεται σε ελάχιστες αλλά ισχυρές παγκόσμιες μειοψηφίες της αγοράς, οι οποίες διαφεντεύουν σχεδιάζοντας τον κόσμο, απουσία του κόσμου!

Αν δεν μας αρέσουν όλα αυτά, τότε ας ακούμε τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και ας πείσουμε τον εαυτό μας ότι όλα τα άλλα είναι ένα κακό όνειρο. Ενας εφιάλτης ή ΕΝΦΙΑΛΤΗΣ, αν προτιμάτε!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός