Το πρώτο που κάνει μια κυβέρνηση που έρχεται στα πράγματα είναι να αποδώσει στους προηγούμενους όλα τα κακά της μοίρας, ακόμα και τα αδιέξοδα που η ίδια δημιουργεί. Δεν φταίει αυτή. Ολοι οι προηγούμενοι φταίνε. Η Αριστερά το ξέρει! Ο κόσμος αλλάζει, ξεχνά τα καλά, θυμάται τα κακά. Στις εκλογές θα ψηφίσουν δεκαεξάρηδες που γεννήθηκαν προχθές. Και η Αριστερά το ξέρει! Επειδή το τρίτο Μνημόνιο είναι πολύ βαρύ, η κυβέρνηση βρίσκει άλλα θέματα να τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Παρακολουθούμε εκδότες να απολογούνται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να υπόκεινται εις την βάσανο των ερωτήσεων του κ. Νικολόπουλου. Ουσιαστικά για να ταπεινωθούν, ή να «αποκαλύψουν» αλήθειες, κατά τα άλλα γνωστές σε όλους! Είπαμε όμως, η πολιτική είναι και θέατρο. Και η Αριστερά το ξέρει!

Το ίδιο με τις άδειες των καναλιών. Ισχυροί οικονομικοί παράγοντες υποχρεώθηκαν να προσέλθουν στη διαδικασία, υπό το φως των τηλεοράσεων (που οι ίδιοι επιδίωκαν να αποκτήσουν), σέρνοντας ένα βαλιτσάκι περιέχον εσώβρακα, οδοντόβουρτσα και πιτζάμες, προκειμένου να διανυκτερεύσουν έγκλειστοι κι απομονωμένοι σε ένα γραφείο με ράντζο!

Το μήνυμα ήταν ένα. «Κύριοι, σ’ αυτόν τον τόπο σήμερα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ (με τον Καμμένο) και οι μεγαλόσχημοι υπακούουν στις εντολές του». Ο λαός, από αιώνες, χαίρεται να βλέπει τέτοια στραπατσαρίσματα των ισχυρών. Και η Αριστερά το ξέρει!

Οσο για τις άδειες που δόθηκαν, το θέμα θα έχει συνέχεια, όπως και η διαπλοκή. Oι νέοι καναλάρχες δεν βγήκαν από παρθενογένεση! Πρωταγωνιστής της αριστεροδεξιάς διαπλοκής του 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα παίρνει άδεια!

Η αντιπολίτευση προδίδει την αμηχανία της! Oσο για την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, κατόπιν εορτής, αναρωτιέται κανείς αν χωρούν συμβιβασμοί σε συνταγματικά θέματα.

Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι (και επομένως οι εξαρτήσεις τους). Το λάθος των τεσσάρων αδειών σκεπάζει τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και θα πληρωθεί με άγνωστο τίμημα!

Το σίριαλ θα συνεχιστεί με νέα επεισόδια. Νέα κανάλια, νέα θεάματα, νέες συμπράξεις, νέες διαπλοκές, νέες προσφυγές! Αξιζαν τόσα χρήματα οι άδειες όταν κανείς, κάτω των 40, δεν βλέπει τηλεόραση;

Το θέμα είναι αν οι παρακολουθούντες γενικώς τα θεάματα ξεχνούν την πετσοκομμένη σύνταξή τους ή τον ισχνό μισθό που τους απέμεινε για να φάνε, να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και χρέη.

Δηλαδή, με τον άρτο τι θα γίνει; Η Αριστερά το ξέρει;

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός