Σας έχω ξαναγράψει για την πάγια τακτική των περισσότερων βουλευτών να διαβάζουν από το χαρτί τις ομιλίες τους αυτολεξεί. Ούτε από στήθους ούτε καν παπαγαλία δεν μπορούν πολλοί να τις εκφωνήσουν!

Αναπόφευκτο ήταν λοιπόν το «κακό» να συμβεί. Και συνέβη χθες, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη. Ο βουλευτής Κοζάνης, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για προσάρτηση ευρωπαϊκών οδηγιών που αφορούν τις οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων στην ελληνική νομοθεσία, ανέβηκε το απόγευμα στο βήμα της Ολομέλειας προκειμένου να εισηγηθεί τις διατάξεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Σύντομα όμως σταμάτησε, καθώς τον περίμενε μια πολύ δυσάρεστη και απρόσμενη έκπληξη: δεν έβρισκε τα υπόλοιπα χαρτιά της ομιλίας του.

«Ψάξε στο έδρανο ή στην τσάντα μου» ζήτησε από τους συναδέλφους του στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάταια! «Δεν το πιστεύω…» είπε ο Δημητριάδης. Κι επειδή χωρίς τα χαρτιά του έχασε και τη λαλιά του, κατέβηκε από το βήμα ιδρωμένος και ταπεινωμένος. Τουλάχιστον ζήτησε από το Σώμα «χίλια συγνώμη», λέγοντας ότι τα υπόλοιπα θα τα πει στη δευτερολογία του.