Τα αβγά στον φούρνο ψήνονται πολύ καλύτερα και ευκολότερα από ότι στο τηγάνι. Δοκιμάστε αυτό το πιάτο ως πρωινό ή μεσημεριανό.

Υλικά

10 γρ. βούτυρο

100 γρ. baby σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη με το χέρι

4 αβγά

80 γρ. light κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι της σούπας αμύδγαλο φιλέ (καβουρδισμένο στο φούρνο)

Ψωμί του τοστ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις αρχίσει να κάνει αφρό προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Απλώνουμε το βούτυρο σε φορμάκια των 180 ml. Μοιράζουμε το σπανάκι στα φορμάκια. Ρίχνουμε τη μισή φέτα και το μισό κρεμμυδάκι. Με προσοχή σπάμε το αβγό το αδειάζουμε σε ένα πιατάκι, ελέγχουμε να μην έχει πέσει τσόφλι και στη συνέχεια το βάζουμε προσεκτικά στη φόρμα. Προσοχή: τα βιολογικά αβγά δεν είναι κατάλληλα, σπάνε οι κρόκοι εύκολα. Προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Βάζουμε τις φόρμες σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το ασπράδι του αβγού να ψηθεί.

Κόβουμε το ψωμί του τοστ σε πέντε λωρίδες, βάζουμε σουσάμι και αμύγδαλα και το ζεσταίνουμε για λίγο στον φούρνο.