Τίτλους τέλους στα σενάρια για ανασχηματισμό στην οδό Αριστοτέλους επιχείρησε να βάλει ο Πρωθυπουργός με την εμφάνισή του στη διημερίδα για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ένθερμος υποστηρικτής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπεραμυνόμενος του έργου των κρητικών γιατρών που έχουν αναλάβει τα ηνία του τομέα της Υγείας.

Δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά και στην υπόθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη. Μάλιστα, ακολούθησε την επικοινωνιακή… γραμμή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στα οποία ο Πολάκης αναφέρεται ως «βοθροκάναλα».

«Εμείς από τότε που αναλάβαμε δεν διαχειριζόμαστε ούτε τα δάνεια ούτε τα χρήματα και τις χορηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για να διατηρούμε καλές σχέσεις με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ως εκ τούτου πολλές από τις σοβαρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τομές που έχουμε κάνει δεν έχουν περάσει από τα ΜΜΕ και δεν βρίσκονται σε γνώση των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά με διαφάνεια στις προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας παράλληλα λόγο για συνολική εξυγίανση του Κέντρου.

Καταδικάζει απ’ όπου κι αν…

Το καλό το πράγμα αργεί να γίνει! Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος της Βουλής σε προσωπική δήλωση που εξέδωσε χθες εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του «για την αναίτια επίθεση προς ειρηνικούς διαδηλωτές» που εκδηλώθηκε στη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα και είχε ως αποτέλεσμα, όπως συμπληρώνει, και τον τραυματισμό του στελέχους της Λαϊκής Ενότητας Σόφης Παπαδόγιαννη.

Αν και με μία μέρα καθυστέρηση και αποφεύγοντας εντέχνως να προσδιορίσει τους υπαίτιους, ο Νίκος Βούτσης έπραξε καλώς. Ωστόσο, την ώρα που συνέβαιναν τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος κι έπεφταν βροχή τα δακρυγόνα, μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έσπευσε να τα καταδικάσει στην Ολομέλεια που συζητούσε το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο. Δεν φαντάζομαι ότι ολόκληρο κυβερνών κόμμα αρκέστηκε στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Ερευνα για να τιμωρήσουν τους… εαυτούς τους!

Οπως ήταν φυσικό, η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε «την κυβερνητική επιχείρηση βίας και αίματος των ΜΑΤ» που, όπως σημειώνεται, «χτυπούσαν με κλομπ, εξαπέλυαν δακρυγόνα και έριχναν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης ενάντια στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών».

Μάλιστα, από το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη επισημαίνεται ότι «αυτές οι επιθέσεις εναντίον του ειρηνικού πλήθους, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, είχαν καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη».

Επιπλέον από τη ΛΑΕ καταγγέλλουν «τη βαθύτατη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά από τους ενόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα για να τιμωρήσουν τους… εαυτούς τους!».