Περιμέναμε την Ανάσταση και την εορτάσαμε ταξιδεύοντες ανά την ύπαιθρο χώρα. Περιμέναμε την Πρωτομαγιά –κινητή εορτή φέτος –παρατείνοντας την απουσία μας. Η τρίτη εορτή που αναμένεται με αγωνία είναι διπλή, το Eurogroup τη Δευτέρα του (άπιστου) Θωμά και στις 24 Μαΐου. Είμαι σίγουρος ότι κι αυτή θα εορταστεί δεόντως.

Η απόφαση θα μας ανοίξει τον δρόμο της αξιολόγησης με αντίστοιχο προληπτικό χάπι. Θα μας γεμίσει «μέτρα και σταθμά» για το 2016. Αλλα τι μας πειράζει; Τα έχουμε συνηθίσει πλέον, γι’ αυτό και το αρνάκι δεν μας κάθησε στον λαιμό, όπως ανέμεναν κάποιοι κακεντρεχείς ΔΝΤούδες. Και το 2017 και το 2018 εδώ θα είμαστε. Ο ελληνικός μύλος όλα τα αλέθει. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν κωλώνουν, αρκεί να είναι κυβέρνηση.

Βέβαια, μεταξύ μας, αυτό θέλει και η νέα Νέα Δημοκρατία του νέου νέου Μητσοτάκη. Οτι είναι να περάσει ας περάσει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Σε ενδεχόμενες εκλογές, βλέπετε, υπάρχει κίνδυνος να νικήσει και τότε «τι κάνουμε;». Αλλά μήπως το ίδιο δεν θέλουν και οι κεντροαριστεροί και οι κεντροκεντρώοι; Υπάρχει εθνική ομοψυχία στα μέτρα! Ας ψηφιστούν λοιπόν να τελειώνουμε, σάμπως θα εφαρμοστούν; Μόνο οι φόροι και οι μειώσεις συντάξεων θα εκτελεστούν (και θα μας εκτελέσουν), για πραγματικές μεταρρυθμίσεις ούτε λόγος!

Οσον άφορα τους φίλους μας τους Ευρωπαίους, μας φόρτωσαν το Προσφυγικό, πάνω στα μέτρα άλλα μέτρα και βλέπουμε! Ανοιξαν παρτίδες με τη δημοκρατική Τουρκία του δημοκρατικού Ερντογάν και διαχειρίζονται την άνοδο των ακροδεξιών, σήμερα στην Αυστρία, αύριο στη Γαλλία κ.λπ., καθώς επίσης και το επικείμενο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο «μένω – βγαίνω» στην Ευρώπη, με αμφίρροπο αποτέλεσμα απ’ ό,τι λένε .

Μετά έρχεται η Φινλανδία με το «μένω – φεύγω» στο ευρώ και έπεται συνέχεια. Ενωμένη Ευρώπη μικρών ηγετών! Που, απ’ ό,τι φαίνεται, οδηγείται σε λιγότερη Ενωση και περισσότερη λιτότητα!

Περιέργως, παγκοσμίως το χρήμα μαζεύεται στους ελάχιστους, οι οποίοι και αποφασίζουν για τους πολλούς. Σιγά το νέο, θα πείτε, πάντα έτσι γινόταν. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια σημαντική διαφορά, τώρα δεν φαίνεται καμιά αντίδραση από πουθενά, ο δε προγραμματισμός είναι μακροπρόθεσμος. Οι νέες γενιές εγκαίρως δέθηκαν πισθάγκωνα!

Κατά τα άλλα, η Ελλάς ανήγαγε, ομολογουμένως με επιτυχία, τον μικροκομματισμό σε επιστήμη! «Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει». Ούτε καν αρθρογράφο!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός