Αν έχετε βαρεθεί το σκέτο ρύζι ως συνοδευτικό, αλλάξτε του τις… υφές και τη γεύση και κάντε το ένα πλούσιο πιάτο που μπορεί να σταθεί και μόνο του ως κυρίως γεύμα.

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι

½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

5 φλιτζάνια τσαγιού νερό

150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

3 αβγά χτυπημένα

3 κρακεράκια (τριμένα στο μούλτι)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε χλιαρό το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ένα τρίτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 20 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί. το ανακατεύουμε ελαφρά και το αδειάζουμε μέσα σε ρηχή φόρμα. Το πασπαλίζουμε με τριμμένο κρακεράκι και το βάζουμε μερικά λεπτά στο φούρνο να ροδίσει η επιφάνειά του.