Ποτέ άλλοτε στα 30 χρόνια που καλύπτω το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ένας υπουργός Εργασίας δεν έχει ξεστομίσει τόσα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως είναι το Ασφαλιστικό. Ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποιήθηκαν τέτοιες αλχημείες για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα κοπούν 1,8 δισ. ευρώ χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις! Η αλήθεια είναι σε όλους γνωστή: οι νέες κύριες συντάξεις θα περικοπούν έως 30% και μάλιστα θα «τιμωρηθούν» όσοι έχουν περισσότερα χρόνια δουλειάς. Παράλληλα θα κοπούν οι επικουρικές, το ΕΚΑΣ, το εφάπαξ, τα μερίσματα του Δημοσίου και θα αυξηθούν οι εισφορές. Και ας μην ξεχνάμε ότι μειώσεις έχουν γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω της αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω της μείωσης της κατώτερης σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται μετά την 1/7/2015 και λόγω της αύξησης από 19-8-2015 της ποινής κατά 10% επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.

Να θυμίσω την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και για το νοικοκύρεμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Θα περιμένουμε τον λαλίστατο υπουργό Εργασίας να αποδείξει ότι «δεν θα περικοπούν οι συντάξεις» σε λίγες ημέρες όταν θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Γιατί όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει κοντά πόδια».