Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η πρώτη μεγάλη διοργάνωση επί ευρωπαϊκού εδάφους άνοιξε τις πύλες της για τους δημοσιογράφους και για το κοινό θα είναι ανοιχτή από αύριο, 3 Μαρτίου!

Όλοι οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα τους μοντέλα. Οι νέες τετράτροχες παρουσίες είναι προ των πυλών και έτοιμες να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Η φετινή Έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί στο Palexpoσε επτά διαφορετικά αίθουσες, με τις πρεμιέρες να υπολογίζονται σε 120, ενώ και φέτος ανακοινώθηκε και το βραβείο για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016. Το βραβείο κέρδισε το νέο Opel Astra!

Aπό τις πρεμιέρες ξεχωρίζει αυτή του Volvo, με το νέο S90 μαζί με το αντίστοιχο στέισον το V90 και κινητήρες αποκλειστικά τετρακύλινδρους turbo 2.000 κυβικών, βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και υβριδικές εκδοχές τους που είναι και οι κορυφαίες της γκάμας.

Στους πρωταγωνιστές και το νέο Audi Q2, το μικρότερο και ιδιαίτερα φιλόδοξο crossover της γερμανικής εταιρείας, με κινητήρες που θα ξεκινάει από τα 1.000 κυβικά και τα 116 άλογα, καθώς ο βασικός του κινητήρας θα είναι ο καινούργιος 3κύλινδρος 1.0 TFSI.

Την παράσταση κερδίζει η νέα Porsche 911 R αλλά και η ανανεωμένη Bentley Mulsanne, με 537 ίππους από τον κλασικό πια V8 των 6.750 κυβικών.

Η Fiat παρουσιάζει το νέο Tipo και το εντυπωσιακό 124 spider, που βρίσκεται σε στάδιο προπαραγγελίας αλλά και ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, βασισμένο στο Fullback pick-up.

Η οικογένεια του 500 θα έχει δυναμική παρουσία με το νέο 500 στο νέο επίπεδο εξοπλισμού «S», το 500Χ SUV, του οποίου η δημοτικότητα και ο όγκος των πωλήσεων συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία και το 500L, που είναι ο ηγέτης της αγοράς στην κατηγορία του.

Η Citroën κεντρίζει το ενδιαφέρον με το νέο SpaceTourer Hyphen που έχει βασιστεί στη συνεργασία της Citroen και του νεανικού ποπ-ροκ γαλλικού συγκροτή Citroën E-Méhari: μία επαναστατική ιδέα, πρωτοστατεί στην εικόνα της μάρκας, αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι πολύ περισσότερο: ένα 100% ηλεκτρικό 4-θέσιο με σύγχρονη, διασκεδαστική σχεδίαση, συνδυάζοντας το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον.ματος Hyphen Hyphen.

H Opel έχει δύο παγκόσμιες πρεμιέρες: το GT Concept – το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος – και το συμπαγές SUV Mokka X. Ξεχωριστή θέση στη σκηνή της Γενεύης έχει και το αυτοκίνητο τουρισμού Astra TCR.