Δεν είναι και εντελώς σούπα, είναι κάτι μεταξύ κριθαρότου και σούπας. Χυλωμένο, πυκνό σε υφή, άρωμα και γεύση, που με παραπέμπει σε όμορφες στιγμές της παιδικής μου ηλικίας…

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
500 γρ. φρέσκια ντομάτα περασμένη στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (ψιλοκομμένο)
1 φύλλο δάφνης
1 σέλινο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 γρ. παρμεζάνα ή φέτα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και μόλις ιδρώσει προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο και το καρότο και αλατοπίπερο. Βάζουμε την ντομάτα και το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε την παρμεζάνα τη φέτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από