Με τσουρέκι, μαύρη και λευκή σοκολάτα και ρούμι, η συγκεκριμένη πουτίγκα είναι ό,τι πιο όμορφο για να γεμίσει το σπίτι αρώματα τις γιορτινές ημέρες. Από τις λατρεμένες μου συνταγές του σεφ Γιάννη Λουκάκου.

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 18×25

Υλικά

Για την πουτίγκα

• 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια

• 100 γρ. σταφίδες

• 200 γρ. ρούμι μαύρο

• 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

• 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

• 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες

• 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

• 4 αβγά

• 250 γρ. κρέμα γάλακτος

• 450 γρ. γάλα

• 5 γρ. βανίλια φυσική

• 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

• Πουτίγκα

• Παγωτό βανίλια

• Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την πουτίγκα

Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με το παγωτό.

Σεφ Γιάννης Λουκάκος

Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ Μηχανολόγος Μηχανικός. Σύντομα συνειδητοποίησε την αγάπη του για το φαγητό και αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά, σπουδάζοντας σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής του κόσμου, την Culinary Institute of America. Έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη στα καλύτερα 5στερα ξενοδοχεία. Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται στο Boschettο ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με τη σχολή LeMonde. Το 2004 γίνεται Executive Chef στον όμιλο Yes Hotels & Restaurants. Εκεί δημιούργησε το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική και απέσπασε τα βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας για το 2006 και 2007. Το 2009 υλοποιεί το όνειρο του ανοίγοντας το πολυβραβευμένο εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι. Πολύ κοντά στο εστιατόριο διατηρεί το TheSeminarProject έναν ξεχωριστό χώρο για σεμινάρια μαγειρικής.Ο ιστότοπος www.yiannislucacos.gr, αποτελεί έναν πλήρη ηλεκτρονικό οδηγό μαγειρικής. Βιβλία του αγαπημένου σεφ είναι το “Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook” και το “Chef από την αρχή”. Επίσης συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως το MasterChef, Junior MasterChef, «Dr Cook» και Just Cooking.