Από την τραγανή ζύμη μέχρι και τη γέμιση, αυτή η ανοιχτή κοτόπιτα είναι εξαιρετικά απλή, πολύ γευστική, τρώγεται και ζεστή και κρύα. Τη δοκίμασα και ζήτησα τη συνταγή από καλόγερους σε καθολικό μοναστήρι της Γαλλίας. Τα τελευταία 5 χρόνια την έχω κάνε περισσότερες από 30 φορές.

Υλικά
Για το ζυμάρι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για τη γέμιση
Μισό κιλό στήθος κοτόπουλο
80 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
120 γρ. κέριγκολντ τριμμένο
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 φρέσκo κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 μανιτάρια πορτομπέλο (λευκά, μεσαίου μεγέθους) κομμένα σε μέτριες φέτες
1 αβγό
20 γρ. γάλα Ligh εβαπορέ

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε με χλιαρό νερό τα υλικά για τη ζύμη. Χρησιμοποιούμε όσο νερό θα χρειαστεί για να γίνει σφικτό το ζυμάρι. Το ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, το τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (τουλάχιστον 15 λεπτά). Ακολούθως το απλώνουμε με ένα πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκ. (όχι ιδιαίτερα λεπτό).

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο και το βράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε το ζυμάρι στη φόρμα, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα στο πάτο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα υλικά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από