Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου αξίζει μία εκδρομή στον μαγευτικό Πάρνωνα. Εκεί, στην Καστάνιτσα (205 χλμ. από την Αθήνα), είστε όλοι καλεσμένοι στη γιορτή του κάστανου.

Από το πρωί του Σαββάτου οι εθελοντές θα σας υποδεχθούν προσφέροντας τσάι για το καλωσόρισμα, ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής θα απολαύσετε παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα, παραδοσιακές-χειροποίητες πίτες και άλλα φαγητά ή γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο (όπως χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο κ.α.). Την τιμητική τους βέβαια θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο. Για το – παραδοσιακό – σάουντρακ της γιορτής θα φροντίσει η ορχήστρα «Οδική Βοήθεια».

Πριν ή μετά από το φαγητό και το γλέντι, αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού.

Υ.Γ. Εάν μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kastanitsa.gr εκτός από όλες τις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το χωριό, τα αξιοθέατα και την ιστορία του, θα βρείτε και συνταγές για φαγητό ή γλυκό με βασικό συστατικό το κάστανο!