To νέο Mitsubishi L200 κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά με άφθονα πλεονεκτήματα, που θα φέρουν αρκετά μοντέλα του ανταγωνισμού σε δύσκολη θέση. Είναι το μοντέλο που μπορεί να συνδυάζει δύο ρόλους: Έναν τον ρόλο του επαγγελματικού και έναν του οικογενειακού μοντέλου, χάρη στην άνετη και πλούσια σε εξοπλισμό καμπίνα του – ιδιαίτερα στη διπλοκάμπινη εκδοχή.

Το 5ης γενιάς ιαπωνικό μοντέλο προτάσσει ακόμη τα νέα μοτέρ που βρίθουν σε επιδόσεις αλλά και την εξελιγμένη τετρακίνηση που θα μετατρέψει – όποτε το επιθυμήσει ο οδηγός – το νέο επαγγελματικό μοντέλο σε έναν τετράτροχο ορειβάτη. Σαφώς, το μεγάλο του πλεονέκτημα στο εσωτερικό του είναι η ποιοτική καμπίνα, η άνεση για πέντε επιβάτες – στη διπλοκάμπινη εκδοχή – και το νέο σύστημα ανοίγματος θυρών που ανοίγουν σε αντίθετη φορά, στην τετράθυρη εκδοχή.

Στην πρώτη οδηγική εμπειρία μας είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση με τον νέο κινητήρα ντίζελ 2.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 154 ή 181 ίππους. Το συγκεκριμένο μοτέρ συνδυάζεται με το επίσης νέο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Τόσο στο χώμα, όσο και στην άσφαλτο, το νέο ιαπωνικό μοντέλο κατάφερε να μας βγάλει ασπροπρόσωπους – οδηγήσαμε σε ιδιαίτερα σκληρές διαδρομές, πρώην ειδικές διαδρομές το ράλι Ακρόπολις.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην δικίνητη και την τετρακίνητη εκδοχή. Το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης – που η ιαπωνική φίρμα το ονομάζει Super Select 4WD II – προσφέρει εξαιρετικά αποθέματα πρόσφυσης ιδιαίτερα σε δύσβατα σημεία. . Το σύστημα περιλαμβάνει μπλοκέ κεντρικό διαφορικό που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου, αλλά παράλληλα ελέγχει και την κατανομή ροπής εμπρός και πίσω σε 4H mode για καλύτερη συμπεριφορά και εύκολη λειτουργία σε μία μεγάλη ποικιλία επιφανειών, από ασφαλτοστρωμένος δρόμους μέχρι ολισθηρούς χωματόδρομους.

Εξοπλισμός

Ο οδηγός έχει ως σύμμαχο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης τους νέους προβολείς HID (με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και προβολείς Bi-Xenon). Επίσης, η κάμερα οπισθοπορείας θα διευκολύνει τους επαγγελματίες στους δύσκολους χώρους φόρτωσης, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχει το σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη stop/start κινητήρα, το Cruise Control με ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, ο διζωνικός αυτόματος κλιματισμός κα. Στην ασφάλεια υπάρχουν: Αερόσακος γονάτου οδηγού που αυξάνει το συνολικό αριθμό αερόσακων σε 7 μέσα στην καμπίνα, Σύστημα Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας – Lane Departure Warning system, Σύστημα Υποβοήθησης Ευστάθειας Τρέιλερ – Trailer Stability Assist system, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Επικλινή Επιφάνεια – Hill Start Assist system κ.α.

Μitsubishi L200 double cab

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 2.4 2.4 180Hp

Κυβισμός βενζινοκινητήρα . 2.442 κ.εκ.

Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 180/3.500

Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 430/2.500

Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 1 177

Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 7.2

Εκπομπές Ρύπων CO2 189

Ικανότητα ρυμούλκησης 3.100 κιλά