Φθινοπώριασε και οι εκδρομές πλέον «ζητούν» κάτι παραπάνω από μία καθαρή θάλασσα για βουτιά. Η Ναύπακτος είναι ιδανική για μία σύντομη απόδραση από την πόλη. Αφετηρία για την περιήγηση σας μπορεί να αποτελέσει το παλιό λιμάνι μία από τις πέντε αμυντικές ζώνες του Κάστρου της! Αξίζει να το «κατακτήσετε» φτάνοντας στην κορυφή του. Η θέα στη γύρω περιοχή από διάφορα σημεία του είναι ίσως η καλύτερη ανταμοιβή αυτής της εκδρομής!

Μία ξεχωριστή γεύση της πόλης από ψηλά μπορείτε να πάρετε από το εξαιρετικό βίντεο που ανέβασε πρόσφατα ο Ηλίας Ποταμίτης στο You Tube (χρήστης Air-Sky).

Υ.Γ. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας γιορτάζει το κάστανο και το τσίπουρο. Την πρώτη ημέρα, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με μουσική και αργότερα, στις 11 π.μ. με την προσφορά κάστανου και τσίπουρου. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους παίζοντας παιχνίδια με κάστανα. Το γλέντι με πολύ μουσική, ποτό και φαγητό θα συνεχιστεί έως το βράδυ. Κρατήστε δυνάμεις όμως για μία απολαυστική βόλτα στο καστανοδάσος (την Κυριακή στις 10.30 π.μ.). Επίσης, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σε ένα άλλο χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, την Κεντρική, είστε καλεσμένοι στην 3η Γιορτή Φασολάδας και Μανιταριών, με πλούσιο μενού από τις 12 το μεσημέρι!