Ενας βασικός λόγος για την επιτυχία της σειράς «Sherlock» του BBC είναι η μεταφορά του Σέρλοκ Χολμς και των περιπετειών του στο σήμερα, με τον διάσημο ντετέκτιβ να τρολάρει την αστυνομία στο twitter και να χρησιμοποιεί τη λογική για να σπάσει κωδικούς κινητών τηλεφώνων. Σύντομα όμως οι δημιουργοί της Στίβεν Μόφατ και Μαρκ Γκάτις θα διαπιστώσουν αν η σειρά μπορεί να σταθεί χωρίς αυτές τις «μοντερνιές». Στο τρέιλερ για το νέο επεισόδιο, το οποίο θα είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη σειρά, ο Σέρλοκ Χολμς και ο Δρ. Γουότσον βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, το βικτωριανό Λονδίνο. Αντί για αυτοκίνητα και υπολογιστές βλέπουμε άμαξες και λάμπες υγραερίου, και ο Χολμς αντί για το μοντέρνο κασκόλ του φοράει το κλασικό κυνηγετικό καπέλο που γνωρίζουμε από παλαιότερες εμφανίσεις του στην οθόνη.

Αυτό που δεν έχει αλλάξει στη σειρά, βέβαια, είναι ο άλλος βασικός λόγος της επιτυχίας της: το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Χολμς και Μάρτιν Φρίμαν ως Γουότσον. Η δημοτικότητα του πρώτου αγγίζει τα όρια της μανίας, και η πιο πρόσφατη απόδειξη γι αυτό είναι οι τρεις εξαντλημένες προβολές του «Αμλετ» του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μία στις 15 και δύο στις 20 του μήνα).

Οσο για την ημερομηνία προβολής του επεισοδίου, το BBC δεν έχει κάνει καμία ενημέρωση. Εκτιμάται ότι θα προβληθεί κοντά στα Χριστούγεννα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα «σπέσιαλ» επεισόδια άλλων σειρών, όπως «Ο Πύργος του Ντάουντον». Ενώ ο νέος – τέταρτος – κύκλος της σειράς θα αργήσει, καθώς τα γυρίσματα έχουν οριστεί για τις αρχές του 2016.