Τελειώνει η εποχή του αγαπημένου μου καλοκαιρινού λαχανικού και το τρώω όσο πιο συχνά γίνεται, σε όσες περισσότερες διαφορετικές παρασκευές μπορώ. Η συνταγή είναι καλοκαιρινή έμπνευση της συναδέλφου Ματίνας Ηρειώτου.

Υλικά

3 μέτριες μελιτζάνες

2 μέτριες ντομάτες

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Δυόσμο, μαϊντανό

100 γρ. τυρί γκούντα (τριμμένη)

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα (τριμμένη)

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Χτυπάμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό στο μούλτι και το σκόρδο το ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε στο ταψί μία στρώση μελιτζάνες και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα και ελάχιστο σκορδάκι. Φτιάχνουμε τρεις στρώσεις και στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.