Δική μου η συνταγή, δική μου και η ονομασία. Σε όσους αρέσει η κρέμα τυριού και μάλιστα χωρίς κρέμα γάλακτος, θα τη λατρέψουν. Και επιτέλους, φτάνει πια η ίδια και η ίδια κόκκινη σάλτσα με τον κιμά.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια ν. 6

500 γρ. κιμά

200 γρ. μπλου τζιζ ή ροκφόρ

150 ml λευκό ξηρό κρασί

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Μισό ξερό κρεμμύδι

Δύο σκελίδες σκόρδο

Δυόσμο ξερό (μισό κουταλάκι του γλυκού)

Ένα φύλλο βασιλικού

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ιδρώσει και προσθέτουμε επίσης ψιλοκομμένο το σκόρδο μαζί με τον κιμά, τον οποίο αφήνουμε να ροδίζει έντονα, τόσο που να κολλάει στην κατσαρόλα και να τον ξεκολλάμε με μία ξύλινη σπάτουλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Αυτό διαρκεί περίπου 5 λεπτά, ίσως και περισσότερο (ανάλογα με τη διάμετρο της κατσαρόλας.

Τον σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό. Το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το ροκφόρ και τον δυόσμο. Ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια και βάζουμε από πάνω τη μπολονέζ και ένα φύλο βασιλικού, λίγη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι για γαρνιτούρα.