Η καρδιά του αυτοκινήτου θα χτυπάει σε δύο εβδομάδες στην Φρανκφούρτη. Η 66Η έκθεση αυτοκινήτου και το μεγαλύτερο ραντεβού των τεσσάρων τροχών θα πραγματοποιηθεί στην γερμανική πόλη από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο – για ακόμη μια φορά – οι πρεμιέρες νέων μοντέλων ( ευρωπαϊκές και παγκόσμιες) από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη που αναμένεται να ξεπεράσουν τις εκατό. Μια πρόγευση από τις πιο σημαντικές παρουσίες σας δίνουμε στο σημερινό AUTONEA λίγες εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης από την καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Audi Q6 Concept

H Audi αναμένεται να παρουσιάσει – μεταξύ άλλων – και ένα πρωτότυπο crossover. Το Q6 Concept θα κινείται από έναν εξελιγμένο ηλεκτροκινητήρα, με ατού την μεγάλη του αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ. Επίσης, το Q6 θα παρουσιαστεί και σε plug-in υβριδική έκδοση, όσο και σε έκδοση με κινητήρα υδρογόνου. Στην κυκλοφορία, πιθανόν, μετά το 2018.

Peugeot 308 T Hybrid

Αρκετές είναι οι πιθανότητες να δούμε στην Φρανκφούρτη μια υβριδική εκδοχή του Peugeot 308 με τα χαρακτηριστικά R Hybrid. Πρόκειται για ένα σπορ υβριδικό μοντέλο με 1.600αρι, τούρμπο κινητήρα που θα αποδίδει 270 ίππους. Θα κινείται – εκτός από το μοτέρ βενζίνης και από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα για κάθε άξονα. Η ισχύς του θα αγγίζει τους 500 ίππους. Θα ολοκληρώνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4΄΄.

Opel Astra

Νέα εμφάνιση, πιο πλούσιος εξοπλισμός, άνεση και μοτέρ από 1.000 κυβικά. Στην βασική του έκδοση θα έχει έναν χιλιάρη κινητήρα με 105 ίππους. Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει τον 1.6 CDTI 95 ίππων και στους βενζίνης υπάρχουν, όπως προαναφέραμε, ο 1.0 Turbo 105 ίππους, 1.4 100 ίππους και 1.4 Turbo 125 και 150 ίππους.

BMW 3

Η ανανεωμένη σειρά 3 – που προσφέρεται ήδη προς παραγγελία και στην ελληνική αγορά – απέκτησε πιο σπορ εμφάνιση και πλουσιότερο τεχνολογικό υπόβαθρο. Κινείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, βενζίνης που αποδίδει 136 ίππους. Η κατανάλωση, σύμφωνα με την BMW, θα ανέρχεται στα 5,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 119 γρ./χλμ. Η βασική έκδοση ντίζελ είναι η 316d με το 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 116 ίππων και 270 Nm ροπής.

JAGUAR F-PACE

Η F-Pace είναι το πρώτο SUV της βρετανικής φίρμας. Το εσωτερικό του θα κατακλύζεται από όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια. Έχει μήκος 4.7 μέτρα . Ο πιο ισχυρός κινητήρας θα είναι ο τρίλιτρος V6 βενζίνης της F-Type, με απόδοση 250 ίππους. Στόχος της Jaguar είναι η πώληση 200 χιλιάδων αντιτύπων το χρόνο.

Mazda Coeru

Coeru στα ιαπωνικά σημαίνει υπέρβαση. Το νέο μοντέλο της Mazda αναμένεται να παρουσιαστεί πλήρης τον Σεπτέμβριο στην Φρανφκούρτη, εκεί, όπου η ιαπωνική φίρμα θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες για ένα μοντέλο που όπως φαίνεται πλασάρεται στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV με σπορ χαρακτηριστικά. Οι βασικοί αντίπαλοι του θα είναι η BMW X4 και Mercedes GLC Coupe.

Hyundai i30N

Πρόκειται για μια ειδική, σπορ εκδοχή του γνώριμου i30, που ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα είναι τετρακίνητο με δίλιτρο κινητήρα, τούρμπο που θα αποδίδει 300 ίππους. Αυτό που θα γίνει γνωστό επίσης, είναι αν το i30 N θα βγει στην παραγωγή.

Kia Sportage

Το νέο Sportage θα αποτελεί τον πρωταγωνιστή της Kia στην Φρανκφούρτη. Το πρώτο στοιχείο που σε κεντρίζει θετικά είναι η ιδιαίτερα σπορ εικόνα του, που απαρτίζεται από το σφηνοειδές και αεροδυναμικό του εμπρός τμήμα, τα έντονα νεύρα στο πλάι και τα φωτιστικά σώματα που θα είναι LED. Η κορεάτικη εταιρεία δεν δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες τόσο για το εσωτερικό του, τον εξοπλισμό του αλλά και τους κινητήρες. Όλες οι λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Στην κυκλοφορία πιθανόν στις αρχές του 2016.

Renault Talisman

Το νέο οικογενειακό μοντέλο έχει μήκος 4,85 μέτρα και υπόσχεται μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 609 λίτρα.

Ο γνώριμος dCi 1.6 diesel θα προσφέρεται με 110, 130 και 160 ίππους. Η γκάμα συμπληρώνεται από δύο σύνολα βενζίνης, 1.400 κυβικών των 150 ίππων και το μεγαλύτερο TCe200 των 1.600 κυβικών με τα 200 άλογα.

Suzuki Baleno

Η Suzuki θα πλασάρει στην 66η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο Baleno. Το μοντέρνο μοντέλο – που είδαμε ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης – συνδυάζει αρμονικά τον ελκυστικό σχεδιασμό, το ευρύχωρο εσωτερικό καθώς και νέες τεχνολογικές καινοτομίες.

Mercedes GLC

H GLC – που αποτελεί τον διάδοχο της GLK – θα καλύψει το κενό ανάμεσα στην GLA και την επίσης ολοκαίνουργια GLE που πρόσφατα αντικατέστησε την εμβληματική M-Class. Το νέο μοντέλο είναι αποκλειστικά τετρακίνητο, διατίθεται με τρία γνωστά σύνολα: 2λιτρο βενζινοκινητήρα με 211 ίππους (GLC 250), καθώς και τον επίσης τετρακύλινδρο ντίζελ των 2,1 λίτρων, σε δύο εκδόσεις, με 170 και 204 ίππους.

VW Tiguan

To αστέρι της VW στο φετινό σαλόνι της Φρανκφούρτης θα είναι το νέο Tiguan. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με νέους TSI κινητήρες βενζίνης (1,4, 1,8 και 2,0 λίτρα) και TDI πετρελαίου (2,0 λτ.), με ισχύ από 125 ίππους. Η κίνηση, θα μεταδίδεται είτε στους εμπρός τροχούς, είτε και στους τέσσερις, μέσω αυτόματης τετρακίνησης.

Skoda Superb Combi

Μετά την σεντάν εκδοχή θα δούμε και την στέισον. Το μεγάλο της πλεονέκτημα θα είναι τα 660 λίτρα του χώρου αποσκευών. Οι κινητήρες θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που κινούν την πεντάθυρη έκδοση, τούρμπο βενζίνης και ντίζελ με απόδοση από 120 και 280 ίππους.