Το καρπούζι μπορεί να είναι φρούτο, αλλά μπορεί να γίνει και υπέροχες σαλάτες. Πάρτε μια γεύση από κάτι απλό και παίξτε με τους δικούς σας συνδυασμούς τυριών.

Υλικά

3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κύβους

200 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους

1 ματσάκι ρόκα

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλάμικο

½ κουταλάκι του γλυκού μέλι

Λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε και κόβουμε με τα χέρια τη ρόκα σε ένα μπολ. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάμε καλά.

Περιχύνουμε με το μισό μείγμα στα χορταρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρπούζι και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε με προσοχή τη σαλάτα, προσθέτοντας και την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.

Από τις σημειώσεις μαγειρικής της δημοσιογράφου Δήμητρας Σκούφου.