Για να γνωρίζετε ότι μία συνταγή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και στα δημοσιογραφικά γραφεία, (και όχι μόνο στις κουζίνες), διαβάστε την ιστορία που εξελίχθηκε χθες για τη συγκεκριμένη…

Η συνταγή είναι της συναδέλφου Δήμητρας Σκούφου. Η πρωτότυπη είναι με παπαρουνόσπορο. Χθες αργά το απόγευμα και την ώρα που κλείναμε την ύλη του Σαββατιάτικου (δηλαδή την ώρα της εβδομάδας που έχουμε την περισσότερη χρονική πίεση), την ενημέρωσα ότι έκανα τη συνταγή της με μαυροκούκι. Έγινε έξαλλη.

«Όχι, παπαρουνόσπορο έπρεπε να βάλεις. Μην το κάνεις αυτό, θα αλλάξεις τη γεύση», μου φώναζε. «Η διαφορά είναι ότι το ένα έχει γεύση σέλινου και το άλλο είναι πιο ουδέτερο. Δεν μπορείς να το αλλάξεις σου λέω…».

Αυτό είναι, να κολλάει ο άλλος όταν έχει δίκιο. Μπράβο Δήμητρα. Εγώ πάντως την έκανα με μαυροκούκι. Η επιλογή δική σας…

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτά μικρά μπαστουνάκια

2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια

1 μικρό λευκό κρεμμύδι πολτοποιημένο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

1/2 κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο (ή μαυροκούκι, αλλά λιγότερο)

½ ποτήρι του κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Το ιδανικό είναι να είναι αλ ντέντε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνεχεία τα κολοκυθάκια και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κουκουνάρι ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και στη σάλτσα προσθέτουμε τα μακαρόνια και τον παραρουνοσπορο (ή το μαυροκούκι). Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να πάνε παντού τα υλικά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.

Από τις σημειώσεις μαγειρικής της δημοσιογράφου Δήμητρας Σκούφου.