Να σας θυμίσω ότι προχθές έγιναν και οι φοιτητικές εκλογές; Το λέω γιατί αν το μάθατε, οφειλόταν κυρίως στα επεισόδια που τις σημάδεψαν σε περίπου 30 σχολές, αφού οι ίδιες οι εκλογές περισσότερο με παρωδία μοιάζουν εδώ και χρόνια.

Να πληροφορήσω λοιπόν ότι σχεδόν όλες οι παρατάξεις έχουν λόγο να χαίρονται: η ΔΑΠ γιατί βγήκε για 29η χρονιά πρώτη, έστω και με μικρή μείωση ποσοστών, η παράταξη του ΚΚΕ γιατί βγήκε για δεύτερη χρονιά δεύτερη, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέβασε λίγο τα ποσοστά της, όπως και η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ποια δεν χαίρεται γιατί έπεσε αρκετά; Η ΠΑΣΠ, πάλαι ποτέ κραταιά και δεύτερη δύναμη, η οποία ακολουθεί τις διαλυτικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πάρτι στον Περισσό

Ο πράκτοράς μου πάντως στον Περισσό μού μετέδωσε ότι χθες το βράδυ, στην έδρα του ΚΚΕ, τα χαμόγελα ήταν πολλά. Είχαν άλλωστε καιρό να λάβουν καλά νέα.

Στα ΑΕΙ, λέει, η Πανσπουδαστική κατέγραψε 19,3%, ανεβάζοντας κατά μία μονάδα τα ποσοστά της, ενώ στα ΤΕΙ έλαβε το 23% των ψήφων, σημειώνοντας και εκεί μικρή αύξηση. Παράλληλα, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο ΤΕΙ Αθηνών, που είναι το μεγαλύτερο της χώρας, και πρώτη δύναμη σε 34 συλλόγους πανελλαδικά.