Το σύγχρονο SH300i της Honda αναβαθμίζεται εκτενώς για το 2015 πετυχαίνοντας βελτιωμένη απόκριση του κινητήρα, χωρητικότητα, άνεση και οικονομία – όλα αυτά σε συνδυασμό με μία νέα πιο σπορτίφ φόρμα .

Συγκεκριμένα, το νέο 300αρι thw Ηονδα δέχθηκε ευχάριστα ένα εκτενές φρεσκάρισμα με το επιτυχημένο εμπορικά σκούτερ να προσφέρεται με νέο πλαίσιο, μακρύτερο μεταξόνιο, κάτι που βοήθησε ώστε να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος και να χωράει πλέον ένα full-face κράνος.

Νέες, και πιο κομψές, είναι και οι ζάντες. Κινείται από έναν μονοκύλινδρο και τετράχρονο κινητήρα των 279 κ.εκ., και είναι ο πρώτος κινητήρας της Honda που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 4! Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω και το έξυπνο κλειδί – Smart Key το οποίο ελέγχει τη μίζα και το άνοιγμα της σέλας από απόσταση 2 μέτρων.

Η προσθήκη ενός Smart Key αυξάνει το επίπεδο άνεσης και προστασίας. Το έξυπνο κλειδί λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα μπουτόν επιλογής τοποθετημένο στη δεξιά εμπρός υποδοχή όταν ο αναβάτης βρίσκεται σε απόσταση εντός δύο μέτρων από το σκούτερ.

Μπροστά, τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χιλιοστών προσφέρει υψηλή οδηγική ποιότητα και ακριβή έλεγχο, σε συνδυασμό με δύο ρυθμιζόμενης προ-φόρτισης πίσω αμορτισέρ και ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο. Στα 169 κιλά (κενό), έχει εξοικονομηθεί 1 κιλό συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, συμβάλλοντας στην αίσθηση ανάλαφρης και ευέλικτης συμπεριφοράς του SH300i. Δικάναλο ABS τοποθετείται στάνταρ στα εμπρός και πίσω δισκόφρενα.