Το νέο Opel Corsa με τον εξελιγμένο ντίζελ κινητήρα 1.3 CDTI ecoFlex που αποδίδει 95 ίππους, διαθέτει τεχνολογία Start/Stop (στάνταρ), και σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Όλα αυτά βοηθούν, ώστε, το νέο μοντέλο – με το κιβώτιο Easytronic 3.0 – να εκπέμπει CO2 στα 82 γρ/χλμ. Επίσης, στα ατού του μοντέλου συγκαταλέγεται η μικρή κατανάλωση καυσίμου που είναι στα 3.1 λίτρα/100χλμ.
Το νέο πεντατάχυτο Easytronic 3.0 κιβώτιο είναι ελαφρύτερο και έχει λιγότερες εσωτερικές τριβές από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός άνετου αυτόματου και την απόδοση ενός μηχανικού.
Το Easytronic 3.0 επιλέγει αυτόματα την πιο αποδοτική σχέση με βάση ένα μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένο για μικρότερους κινητήρες και προσφέρει οικονομική οδήγηση. Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο συνδυάζεται με Start/Stop που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση κυρίως σε αστικές περιοχές.







