Ξινό του βγήκε του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή το λιτό δείπνο που οργάνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης για εννέα ευρωβουλευτές –ανάμεσά τους και αυτούς που ερευνούν τα πεπραγμένα της τρόικας –χθες αργά το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με έναν από τους περιώνυμους «ελεγκτές» –τον κ. Οτμαρ Κάρας, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε «αδειάσει» μεγαλοπρεπώς τον Αλέξη Τσίπρα που τον είχε επισκεφθεί στις Βρυξέλλες και δεν του γέμισε το μάτι με τις απαντήσεις του για τις συνταγές της τρόικας.

Ο κ. Χουντής –τι άλλο να έκανε; –ζήτησε εξηγήσεις. Τι το ήθελε; Δεύτερο άδειασμα από τον κ. Κάρας: «Μα τι λέτε τώρα; Ηταν κι άλλοι μπροστά. Του έκανα δύο ερωτήσεις του κ. Τσίπρα και αντί για απάντηση πήρα υπόμνημα» είπε παγερά ο αυστριακός ευρωβουλευτής. Ο κ. Χουντής όμως πήγαινε γυρεύοντας –και τον ξαναρωτά. Οπότε ο κ. Κάρας έδωσε τη χαριστική βολή: «Η μόνη απάντηση που πήρα από τον κ. Τσίπρα ήταν πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»… Υστερα κι από αυτό, ο κ. Χουντής έχασε κάθε ενδιαφέρον για το δείπνο.