Το Android της Google, το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, είναι μακράν ο νούμερο ένα στόχος για επιθέσεις «κακόβουλου λογισμικού» (malware), κυρίως επειδή πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του.

Οπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε συνεργασία με το FBI, το Android αποτέλεσε στόχο στο 79 τοις εκατό των περιπτώσεων από το σύνολο των malware απειλών το 2012, με τα γραπτά μηνύματα να αποτελούν τον στόχο στο ήμισυ των κακόβουλων εφαρμογών.

Η Google δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του Reuters για σχολιασμό επί του θέματος.

Συγκριτικά, περίπου το 19 τοις εκατό των malware επιθέσεων είχε στόχο το Symbian της Nokia και λιγότερο από 1 τοις εκατό το iOS της Apple, τα Windows της Microsoft και το λειτουργικό της Blackberry.

Το Android συνεχίζει να αποτελεί τον «πρωταρχικό στόχο για επιθέσεις malware εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και της αρχιτεκτονικής ανοιχτού κώδικα», αναφέρεται στη μελέτη, η οποία απευθύνεται στο προσωπικό της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των νοσοκομείων και των υπηρεσιών ασφαλείας.