Τρικυμία στις... Κίτρινες Θάλασσες
1957: «ΤΟΚΙΟ: Ανησυχίαν προεκάλεσε μεταξύ των Ιαπώνων η ανακοίνωσις της κινεζικής κυβερνήσεως, συμφώνως προς την οποίαν η Κιτρίνη Θάλασσα, η Ανατολική Κινεζική Θάλασσα και τα λοιπά κινεζικά πελάγη εκηρύχθησαν απηγορευμέναι ζώναι. Κατόπιν της ανωτέρω κινεζικής ανακοινώσεως απηγορεύθη ο είσπλους εις τας κινεζικάς αυτάς θαλάσσας όλων των αλιευτικών πλοίων». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Οι προσπάθειες δεν ευδοκίμησαν
1977: «Το πρώτο βήμα για εκλογική συνεργασία περιορισμένης ή και ευρύτερης μορφής μεταξύ των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως έγινε χθες, ύστερα από πολύωρες συνομιλίες που είχε ο αρχηγός της ΕΔΗΚ κ. Γ. Μαύρος σε χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Ηλ. Ηλιού και Χ. Δρακόπουλο. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν η συζήτηση των τριών πολιτικών ανδρών είχε ως αντικείμενο την εξέταση του τρόπου αντιμετώπισης ενδεχόμενου εκλογικού αιφνιδιασμού... Αλλες συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν την εβδομάδα που έρχεται είναι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΕΔΑ κ. Ηλιού και τον γραμματέα του ΚΚΕ εσ. κ. Χ. Δρακόπουλο. Συνάντηση του αρχηγού της ΕΔΗΚ κ. Γ. Μαύρου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη ορισθεί». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ