Η Κύπρος ανεξάρτητη

1960: «Από του μεσονυκτίου χθες η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησίαν της και καταλαμβάνει την θέσιν της εις την οικογένειαν των ελευθέρων λαών. Κατόπιν 82 ετών βρεταννικής κατοχής και αιώνων ξένης κυριαρχίας, η νήσος ήρχισεν χθες διήμερον εορτασμόν της ελευθερίας της και εισέρχεται εις νέον στάδιον εργασίας και αγώνων διά να γευθή τους καρπούς του ελεύθερου πολιτικού βίου. Χιλιάδες λαού βγήκαν εις τους δρόμους της Λευκωσίας, της Λεμεσσού και άλλων πόλεων πανηγυρίζοντες…». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο Αττίλας προελαύνει…

1974: «Οι τουρκικές δυνάμεις, ύστερα από σκληρές μάχες στις οποίες είχαν βαρύτατες απώλειες, συνεπλήρωσαν, σχεδόν, την κατάληψη του βορινού 1/3 της Κύπρου, επί της «γραμμής Αττίλα», όπως την αποκαλούν, που ορίζει και τις εδαφικές διεκδικήσεις τους. Ταυτόχρονα ο Ετσεβίτ διεκήρυξε στην Αγκυρα ότι η αμερικανική κυβέρνηση «υποστηρίζει τις απαιτήσεις μας», πράγμα που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ… Την ελληνική θέση καθόρισε χθες ο κ. Κ. Καραμανλής που διεκήρυξε ότι: «Ο αγών θα συνεχισθή με όλα τα μέσα. Εγιναν και θα γίνουν ενέργειες που δεν πρέπει, ακόμη, να ανακοινωθούν»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ευχολόγια για τον χουλιγκανισμό

1976: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση Ποδοσφαίρου (ΟΥΕΦΑ) υποσχέθηκε ότι θα λάβη «αυστηρότατα μέτρα» για να περιορίση τις αλητοειδείς εκδηλώσεις των θεατών στα γήπεδα κατά τη νέα περίοδο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο γενικός γραμματεύς της ΟΥΕΦΑ κ. Χανς Μπαγκέρτερ, στο επίσημο δελτίο της, προειδοποιεί: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους αγώνες μας εναντίον των ταραχών που προκαλεί ένας όχλος στερούμενος στοιχειώδους φιλάθλου πνεύματος»…». («ΤΑ ΝΕΑ»)