Αµερικανική αρµάδα

1957: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ενώ ο Εκτος Αµερικανικός Στόλος, η ισχυροτέρα ναυτική δύναµις που εγνώρισεν η Μεσόγειος ποτέ, πλέει προς την ανατολική λεκάνην της κατεσπευσµένως, προς πρόληψιν νέας πολεµικής συρράξεως εις την Μέσην Ανατολήν κατά την επίσηµον άποψιν, κατά δε την ανεπίσηµον και µάλλον ακριβή προς στήριξιν της δικτατορίας του Βασιλέως της Ιορδανίας Χουσεΐν έναντι των από πλευράς της Σοβιετικής Ενώσεως και Αιγύπτου απειλών, ο παγκόσµιος Τύπος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου συνεπεία των εξελίξεων εις την νευραλγικήν αυτήν περιοχήν του κόσµου». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ανένδοτοι για τον Ανένδοτο

1962: «Η καταβαλλοµένη από ηµερών προσπάθεια του κυβερνητικού Τύπου να εµφανίση την Μείζονα Αντιπολίτευση ως εγκαταλείπουσα τον ανένδοτο αγώνα της διά την δηµοκρατικήν οµαλότητα και ως διερχοµένην κρίσιν εις το εσωτερικόν της προεκάλεσε ζωηράν την αντίδρασιν της Ενώσεως Κέντρου. Ούτω ο αρχηγός του κόµµατος κ. Γ. Παπανδρέου, διά δηλώσεών του υπογραµµίζει την εµµονήν του εις τον αγώνα, µε την ιδίαν ως και πρότερον έντασιν και χαρακτηρίζει ως ανάξια διαψεύσεως τα γραφέντα περί διαφωνιών µεταξύ των βουλευτών του Κέντρου». («ΤΑ ΝΕΑ»)

«Ελάχιστοι ανόητοι»…

1975: «»Η κάθαρση για τις Ενοπλες Δυνάµεις έχει λήξει», τόνισε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κ. Ε. Αβέρωφ. Ταυτόχρονα όµως οµολόγησε ότι υπάρχουν ακόµη χουντικοί στο Στράτευµα «ελάχιστοι ανόητοι» –όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε –και άφησε να εννοηθή ότι κινούνται.

Ο κ. Αβέρωφ προέβη σε µια σοβαρή αποκάλυψη: Δεν τόλµησε να συλλάβη τον Ιωαννίδη «γιατί υπήρχε κίνδυνος να µας δέση όλους»». («ΤΑ ΝΕΑ»)