Η κακή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Κάπως έτσι, η συνεδρίαση του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου άρχισε να στραβώνει πριν καν αρχίσει: ξεκίνησε με καθυστέρηση, στην αρχή δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα, ενώ στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης προφορικής διαμαρτυρίας από… μια υφυπουργό του.

ΟΦΕΙΛΩ να ομολογήσω, πάντως, ότι η Φωτεινή Σκοπούλη (φωτογραφία), επιλογής ΔΗΜΑΡ, είναι θαρραλέα. Το λέω επειδή μαθαίνω ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς τελείωσε την εισήγησή του και ρώτησε τα μέλη του Υπουργικού αν κάποιος ήθελε να πει κάτι, κανένας δεν μίλησε. Τότε σηκώθηκε όρθια η υφυπουργός Υγείας και άρχισε να μιλάει για τα προβλήματα στο υπουργείο της. «Εχουμε ελλείψεις. Χρειαζόμαστε τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά δεν έχουμε εμβόλια για τα παιδιά που είναι ανασφάλιστα», άρχισε να λέει εκείνη, με τον Πρωθυπουργό να της απαντά «γράψτε τα σε ένα σημείωμα».

«ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ να σας δω, αλλά δεν μπορώ», αντέδρασε εκείνη, προκαλώντας, όπως μαθαίνω, την έντονη ενόχληση του Σαμαρά που της είπε κάτι σε στυλ «τριψήφιο δεν έχετε; Δεν με πήρατε ποτέ στο τριψήφιο». Μου λένε ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε να σταματήσει τη στιχομυθία εκεί, αλλά η Σκοπούλη συνέχισε: «Να σας ενημερώσω; Παίρνω τους ανθρώπους σας, αλλά δεν μπορώ να σας δω. Εγώ απαιτώ συνεργασία», επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές για τη συνεργασία μεταξύ των υπουργών στο Υγείας, αφού, όπως είπε, «δεν υπάρχει συνεννόηση για τις αποφάσεις». «Και εγώ απαιτώ να με είχατε ενημερώσει για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας, όπως θα έπρεπε να το είχατε κάνει», έκλεισε τη συζήτηση ο Πρωθυπουργός. Πάντως, όλο αυτό εμένα μου φαίνεται σαν προσπάθεια ηρωικής εξόδου από την πλευρά της υφυπουργού.