Μακαρθισμός εναντίον δημοσιογραφίας

1958: «Η Αμερικανική Ενωσις Προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου απεφάσισεν να καταθέση μήνυσιν κατά του υπουργού Εξωτερικών κ. Ντάλλες διότι ηρνήθη να χορηγήση διαβατήριον εις τον δημοσιογράφον κ. Ουώρεν διά το εξωτερικόν. Ο κ. Ουώρεν επεσκέφθη εσχάτως την Λαϊκήν Κίναν ως απεσταλμένος των εφημερίδων «Μπάλτιμορ Τάιμς» και «Νιου Γιορκ Ποστ». (…) Οι ανταποκρίσεις όμως αυτού εθεωρήθησαν «φιλοκινεζικαί» και ως εκ τούτου το Στέητ Ντηπάρμεντ ηρνήθη να αναθεωρήση το διαβατήριον αυτού διά το εξωτερικόν». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Απεργίες εκπαιδευτικών

1963: «Οι μαθηταί των δημοσίων Γυμνασίων κινδυνεύουν να απολέσουν το εφετινόν σχολικόν έτος αν η κυβέρνησις επιμείνει στην αδιάλλακτη στάσιν της έναντι των καθηγητών Μέσης Εκπαιδεύσεως (…) που απεργούν διότι οι μισθοί των δεν εξομοιώνονται προς αυτούς των άλλων δημοσίων υπαλλήλων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Καλπασμός του Ολυμπιακού

1974: «Ξέφυγε κι άλλο από τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακός Πειραιώς που νίκησε χθες στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα με 3-2. Ο ΠΑΟ (2-2, στη Λάρισα) και η ΑΕΚ (0-0 με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια) έχασαν έδαφος. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Γιούτσος (2) και Δεληκάρης». («ΤΑ ΝΕΑ»)