Ζαχαριάδης: Δικάστε µε

1962: «Ζωηρόν ενδιαφέρον προεκάλεσεν µεταξύ των πολιτικών κύκλων και της κοινής γνώµης η αποκαλυφθείσα χθες απόφασις του πρώην αρχηγού του ΚΚΕ Ζαχαριάδη, όπως αποταθή δι’ επιστολής του προς την Ελληνικήν ∆ικαιοσύνην ζητών να του επιτραπή να έλθη εις την Ελλάδα και να δικασθή. Ποικίλαι, εξ άλλου, είναι αι εξηγήσεις αι οποίαι δίδονται εις το διάβηµα, το οποίον πάντως είναι ενδεικτικόν της οξυτάτης κρίσεως η οποία από µακρού χρόνου έχει εκδηλωθεί εις τους κόλπους του ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό εν προκειµένω είναι και το γεγονός ότι… ο σταθµός του ΚΚΕ εις το εξωτερικό είχε µεταδώσει την 24ην Μαρτίου σχόλιον εις το οποίον κατηγγέλλετο ως «προβοκάτσια» η επιστολή Ζαχαριάδη». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Χούντα κατά Μελίνας

1972: «Οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν στη Μελίνα Μερκούρη, στον Αµερικανό σύζυγό της κ. Ζυλ Ντασσέν και στον αδελφό της κ. Σπ. Μερκούρη να συνοδεύσουν τη σορό του πολιτικού Σταµάτη Μερκούρη στην Ελλάδα… Αρµοδίως διευκρινίζετο ότι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Β. Σταµατόπουλος απάντησε καταφατικά στο αίτηµα της χήρας του Σταµάτη Μερκούρη… αλλά προσέθεσε ότι η Μελίνα Μερκούρη έχει στερηθεί της ελληνικής ιθαγενείας από ετών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

«Πωλείται η Ελλάς»…

1976: «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ προκαλεί η ανεξέλεγκτη διάθεση προς πώληση, από αµερικανική εταιρία, χάρτου που δείχνει όλα τα πιθανά κοιτάσµατα πετρελαίου στο ελληνικό Αιγαίο. Η αµερικανική εταιρεία «Seismic Εxplorations International» µε τεχνητό δορυφόρο της χαρτογράφησε, µε τη σεισµολογική µέθοδο, όλα τα κοιτάσµατα πετρελαίου στο Αιγαίο…. ∆ηµιουργείται το ερώτηµα µήπως οι έρευνες του δορυφόρου χρησιµοποιήθηκαν κατάλληλα για την έξαψη της τουρκικής βουλιµίας ή άλλων ξένων µεγάλων συµφερόντων». («ΤΑ ΝΕΑ»)