Εμεινα με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον διευθυντή εταιρείας λογισμικού κινητής τηλεφωνίας να λέει ότι τον τελευταίο χρόνο κάθε μήνα σχεδόν προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους - τόσο καλά πάνε οι δουλειές του...
Διαβάζω ότι πολυεθνικές εταιρείες όπως η Unilever, η Henkel και η Procter and Gamble ενισχύουν τις παραγωγικές δυνατότητές τους στην Ελλάδα, ενώ η Ikea, η Dell, η Sony, η LG, η Samsung, η Lenovo και η Hyundai θέλουν να μιμηθούν την HP και να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και τη νέα γραμμή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα Βαλκάνια.
Προχθές η Sunlight του ομίλου Γερμανός ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Κομοτηνή. Μπορεί οι εικόνες που έχουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό να είναι αυτές των απεργιών στα λιμάνια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αγροτικών κινητοποιήσεων στις εθνικές οδούς.
Οι εικόνες κατοχής στο κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να στέκονται στην ουρά για να πάρουν δωρεάν δυο πατάτες, ένα λάχανο και δυο αγγούρια.
Εικόνες γκρίνιας, απελπισίας και απόγνωσης από τους φόρους που συνέχεια αυξάνονται, από τα εισοδήματά μας που συνεχώς μειώνονται και από τα ρεκόρ της ανεργίας που πλησιάζει το 1,5 εκατομμύριο!
{{{ moto }}}
Ωστόσο, κάτι φαίνεται να κινείται. Η οικονομία μετά τη δόση-μαμούθ δίνει την εντύπωση ότι σταθεροποιείται. Οι μισθοί έκαναν πιο ελκυστικές τις επενδύσεις για τους ξένους, ενώ κάποιοι άρχισαν να αγοράζουν και ελληνική γη (Κασσιόπη) για να την αξιοποιήσουν τουριστικά.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τις πόλεις για τα χωριά τους με στόχο να επικεντρωθούν στη γεωργική παραγωγή και να αλλάξουν τρόπο ζωής. Το ελληνικό λάδι, το ελληνικό τυρί, το ελληνικό κρασί αρχίζουν βήμα βήμα να κερδίζουν έδαφος στις ξένες αγορές - η Αμερική ανακάλυψε το ελληνικό γιαούρτι!
Είναι αυτές ενδείξεις ότι βγαίνουμε από την κρίση; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Κι αν δεν υπάρξουν κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις που να κάνουν σαφές ότι η ρόδα της οικονομίας έχει αρχίσει να κινείται, δεν θα είμαστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη έρχεται. Ομως όλα δείχνουν ότι οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και η χώρα γλίτωσε τη χρεοκοπία.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από