Forza Italia. Με αυτόν τον τίτλο, το ένα μέλος των PIGS, δηλαδή η Ιταλία και συγκεκριμένα η Βενετία, από αύριο και μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα λάμπει από το σουλατσάρισμα στο κόκκινο χαλί δεκάδων αστέρων με πρώτους και καλύτερους τους Αμερικανούς του Χόλιγουντ.

Ας πούμε η Ρέιτσελ MακΑνταμς, πρωταγωνίστρια δύο ταινιών. Ας πούμε ακόμα ο 76χρονος Ρόμπερτ Ρέντφορντ, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του πολιτικού θρίλερ «The Company you Keep» με Σούζαν Σαράντον, Σία Λαμπέρ, Νικ Νόλτι, Τζούλι Κρίστι. Ακόμα οι Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Χοακίν Φίνιξ, Ντένις Κουέιντ, Τζέιμς Φράνκο, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπεν Αφλεκ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, αλλά και Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ζαν Μορό, Εμανουέλ Σενιέ, Πιρς Μπρόσναν, Χάνα Σιγκούλα.

Αλλά και πασίγνωστα ονόματα σκηνοθετών: Τέρενς Μάλικ, Σπάικ Λι και Τζόναθαν Ντέμι, Τακέσι Κιτάνο, που σχεδόν σε κάθε ταινία του πέφτουν τόσοι πυροβολισμοί και τόσοι νεκροί όσοι σε δέκα χολιγουντιανές παραγωγές.

Ακόμα η Σουζάνα Μπίερ εκ Δανίας (με Οσκαρ παρακαλώ) και η Ινδή Μίρα Νάιρ, που η ταινία της « Ο διστακτικός φονταμενταλιστής» ανοίγει αύριο βράδυ τον φεστιβαλικό χορό της βενετσιάνικης Μπιενάλε. Τέλος, ο Μάνοελ Ντε Ολιβέιρα που σε ηλικία 104 ετών (έτσι ακριβώς) υπογράφει νέα ταινία. Και αυτός εκ των PIGS, καθώς είναι Πορτογάλος. Με απλά λόγια, φράου Μέρκελ, πες αλεύρι, η Βενετία σε περιμένει!