Ιπτάμενοι χορευτές, φωτιές και άλματα στον αέρα, νερά που χορεύουν, θεατές σε δράση και ροκ εν ρολ ακροβατικά. Ο ελληνικός Σεπτέμβριος του θεάματος είναι προ των πυλών. Μπορεί η κρίση να κόβει τον άρτο, όμως, κυρίες και κύριοι, έχουμε θέαμα! Πολύ θέαμα!

Για την ακρίβεια, ο μήνας της επιστροφής στα ακόμη πιο δύσκολα αρχίζει φαντασμαγορικά. Με τους καυτούς ρόκερ Red Hot Chili Peppers, το υπερδιάσημο Cirque Du Soleil και το φαντεζί Fuerza Bruta που προτρέπουν το κοινό να κοιτάξει ψηλά: «Look Up!» (κάτι άλλωστε που μπορεί στην ελληνική πραγματικότητα να μεταφραστεί ελεύθερα και ως «μη σκύβεις το κεφάλι»).

Ολα αυτά στην Αθήνα, παγκόσμια πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή της κρίσης.

«Alegria», λοιπόν! Και έξω καρδιά. Το θέαμα έχει τον ταπεινό και πολλά υποσχόμενο τίτλο «Ευθυμία». Πάνω στην ώρα της μεγάλης κατάθλιψης θα ήταν ό,τι ακριβώς θα μας έγραφε ο γιατρός, ένα θεραπευτικό υπερθέαμα.

Ακροβάτες, δαμαστές της φωτιάς, άνθρωποι-πουλιά, ή όπως λέει το σενάριο της θρυλικής παράστασης του Cirque Du Soleil, η μάχη του παλιού με το νέο. Χορός, μουσική, θέατρο με τη σφραγίδα του διάσημου Θεάτρου του Ηλιου – έμπνευση και δημιούργημα δυο πρώην καλλιτεχνών του δρόμου, του Γκι Λαλιμπερτέ και του Ζιλ Σεντ-Κρουά, από τον Καναδά – που έρχεται για πρώτη φορά στα μέρη μας – με μεγάλο χορηγό επικοινωνίας «ΤΑ NEA».