Γρίβας εναντίον Καραµανλή
1959: «Αι δηλώσεις του στρατηγού Γρίβα διά των οποίων ούτος διαχωρίζει την θέσιν του εκ των συμφωνιών του Λονδίνου και της Γενεύης, προεκάλεσαν χθες έντονο κυβερνητικήν αντίδρασιν. Ούτω ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής διά δηλώσεών του υπογράμμισε το γεγονός ότι η κυβέρνησις θα σεβασθή πλήρως τας συμφωνίας επί του Κυπριακού αναλαμβάνουσα την ευθύνη αλλά και την τιμήν διά την υπογραφήν των, ενώ ο κ. Αβέρωφ ετόνισεν ότι είναι ασύστατος ο ισχυρισμός περί υπάρξεως προφορικών συμφωνιών». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Προς τη δηµοκρατική νίκη
1963: «Παρά το γεγονός ότι εξηγγέλθη η 3η Νοεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, εν τούτοις η πολιτική ατμόσφαιρα παραμένει θολή και η κατάστασις συγκεχυμένη. Χωρίς να προδικάζεται τίποτε μετά θετικότητος, επικρατεί η εντύπωσις ότι η πολιτική κρίσις θα διέλθη και δι' άλλων ακόμη φάσεων. Τα πολιτικά κόμματα ενώπιον του ερχόμενου σήμερον προς συζήτησιν εκλογικού νόμου καταλαμβάνουν τας θέσεις των προκειμένου να ριφθούν εις την μάχην των διαπραγματεύσεων». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Στασιαστές και όχι επαναστάτες
1975: «Η συνωμοσία των απριλιανών είχε φθάσει μέχρι και τα ανάκτορα. Αυτό αποκαλύφθηκε χθες στο Πενταμελές Εφετείο από τον αρχηγό του Ναυτικού, ναύαρχο Κ. Εγκολφόπουλο. "Μερικοί από τους υπασπιστές του Κωνσταντίνου ήσαν μυημένοι στο κίνημα", είπε ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος - τότε αρχηγός ΓΕΝ - και ο κ. Π. Κανελλόπουλος - τότε νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας - με τις συντριπτικές μαρτυρίες τους θεμελίωσαν τις κατηγορίες εναντίον των "20" δικαζομένων. "Ησαν, είπαν, στασιαστές, πλαστογράφοι, ωμοί βιαστές της θελήσεως του λαού, κοινοί απατεώνες. Δεν εκπροσωπούσαν τίποτα..."». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από