Αυστηρός ο Μακάριος με την Αθήνα...
1959: «ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εις λόγον τον οποίον εξεφώνησεν χθες εις Αγιον Νικόλαον της Νοτιοδυτικής Κύπρου, ενώπιον 10.000 Ελλήνων Κυπρίων, είπεν ότι το αίμα που έδωσεν η Κυπριακή νεολαία διά την ελευθερίαν της Κύπρου δεν είναι δυνατόν να ανταλλαγή "διά την ικανοποίησιν προσωπικών φιλοδοξιών" και προσέθεσεν: "Ωρισμένοι κύκλοι εις τας Αθήνας ας προσέξουν και ας λάβουν σημείωσιν των λόγων μου"». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Φουντώνει ο πόλεμος στο Βιετνάμ
1964: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο πρόεδρος Τζόνσον διέταξε όπως αναληφθή μεγαλύτερη δράση στη διεξαγωγή του πολέμου εναντίον των ανταρτοκομμουνιστών Βιετκόγκ στο Νότιο Βιετνάμ. Ο πρόεδρος αποφάσισε την αποστολή στο Νότιο Βιετνάμ 5.000 - 6.000 αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού σε μια προσπάθεια συντριβής του επαναστατικού κινήματος. Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Νοτίου Βιετνάμ στρατηγός Χαν απηύθυνε έκκληση σε πολλές χώρες της Δύσεως όπως βοηθήσουν τη χώρα του να καταπολεμήση τους αντάρτες». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Επιστροφές
1974: «Η Μελίνα Μερκούρη, ο Ζυλ Ντασσέν και ο Νίκος Κούνδουρος ξαναβρίσκονται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Και οι τρεις τους έφθασαν με το ίδιο αεροπλάνο της Ολυμπιακής από το Παρίσι και έγιναν δεκτοί με θερμές εκδηλώσεις από ένα μεγάλο πλήθος, κατά το πλείστον ανθρώπων του θεάτρου και του κινηματογράφου που τους ανέμεναν. Ανάμεσά τους ο Κάρολον Κουν, ο Μάριος Πλωρίτης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Κούρκουλος, ο Γιώργος Φούντας...». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από