Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση, καθώς και τις εξελίξεις γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αυτή εξελίσσεται στη βάση των επιταγών της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA).

Το Συμβούλιο θα συζητήσει προτάσεις που αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στη ζώνη του ευρώ και συγκεκριμένα θέματα σχετικά με τον ESM και θα διεξαγάγει προκαταρκτική συζήτηση σχετικά τη θέσπιση ειδικού πλαισίου για την ανάκαμψη των τραπεζών.

Ακόμη, το Ecofin  θα ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Επιτροπή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τις προτάσεις για την τροποποίηση των κανόνων της ΕΕ για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών, ασφαλιστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων επενδύσεων.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το Ecofin  θα εγκρίνει συστάσεις προς τα κράτη μέλη σχετικά με τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές τους.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει επίσης να αρχίσουν να κάνουν πράξη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου, κυρίως ως προς την ενιαία επιτήρηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από