Ο ΛΕΝΙΝ είχε πει ότι ο Τύπος δεν πρέπει να είναι μόνο συλλογικός προπαγανδιστής, αλλά και συλλογικός οργανωτής των μαζών. Δεν ξέρω αν ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει τη «σοφία» του Λένιν. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια μεγάλη εφημερίδα του κόμματος τον Οκτώβρη.

ΜΟΥ ΛΕΝΕ ότι, παρόλο που η απόφαση είναι του Τσίπρα, ο ίδιος δεν ασχολείται με το εγχείρημα. Το πρότζεκτ «μεγάλη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ» έχει αναλάβει ηγετική φυσιογνωμία της «Αυγής», η οποία καταφέρνει να κρατά ισορροπίες με τις διάφορες συνιστώσες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ μάλιστα ότι θα κρατηθεί το όνομα «Αυγή», αλλά η εφημερίδα θα αλλάξει προφίλ για να προσεγγίσει το κοινό που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ είναι οι πραγματοποιήσιμες ιδέες. Εξού και αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα, αφού δεν έχει βρεθεί χρηματοδότηση. Πάντως, πληροφορούμαι ότι τμήμα των χρημάτων θα προέλθει από βουλευτές και στελέχη που δίνουν ένα μέρος του μισθού τους στο κόμμα. Μου λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μάλιστα, η προσφορά στην Κουμουνδούρου είναι ανάλογη με τις ανάγκες του καθενός. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει οικογένεια, δίνει λιγότερα και αντιστρόφως. Κομμουνισμός, όχι αστεία…