ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες το «παρών» στο ΣΕΦ για την Εθνική Συνδιάσκεψη. Κι όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι – πλην του Γιώργου Παπανδρέου. Ηταν εκεί και ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Γιάννης Ραγκούσης και η Αννα Διαμαντοπούλου. Ακόμη και ο Κώστας Λαλιώτης έκανε «καμ μπακ».

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι κληρώθηκαν να μιλήσουν 50 ομιλητές, από 5-6 λεπτά ο καθένας. Μου λένε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος χειροκροτήθηκε θερμά όταν επανέλαβε τις προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές υπονόμευσης.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΪΛΑΪΤ της Συνδιάσκεψης ήταν το εξής περιστατικό: όταν ο Βενιζέλος σηκώθηκε από τη θέση του για να μιλήσει, ο Παντελής Οικονόμου έφυγε τρέχοντας από τις πίσω θέσεις όπου βρισκόταν για να καταλάβει την καρέκλα του Βενιζέλου! Το ιλαρό στιγμιότυπο δεν έμεινε χωρίς αντίδραση. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ξέσπασε στα γέλια.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την ανασύστασή του. Για του λόγου το αληθές, έβγαλε χθες στον αέρα νέα ιστοσελίδα. Είναι η www.anasistasipasok.gr. «Η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση», είναι το μήνυμα που φιγουράρει σε πρώτο πλάνο, αφού στη ιστοσελίδα πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ιδέες και προτάσεις για την επανίδρυση του κόμματος. Οσοι πιστοί, μπορούν να γραφτούν και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

8013003888… Δεν είναι «χοτ λάιν». Είναι η νέα γραμμή του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα δέχεται κλήσεις σχετικά με την ανασύσταση.

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ προήδρευσε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Αρχικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε προτείνει αυτόν τον ρόλο στον Πέτρο Ευθυμίου. Ο οποίος ευχαρίστησε τον Βενιζέλο, αλλά τον ενημέρωσε ότι δεν θα μπορούσε, αφού από χθες ήδη βρίσκεται στο Μονακό, όπου πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, της οποίας την Δευτέρα παραδίδει την προεδρία..

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παπανδρέου δεν πήγε λοιπόν στη Συνδιάσκεψη, επειδή έπρεπε να βρίσκεται στη Ρόδο για να του απονεμηθεί βραβείο για τη… διεθνοποίηση της παιδείας. Η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με ένα βρετανικό πανεπιστήμιο κι έναν οργανισμό του Καναδά, έγινε χθες. Το λέω επειδή υπάρχει φωτογραφία στην οποία δίδεται στον Παπανδρέου πλακέτα από τους διοργανωτές του συνεδρίου. Ομως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου νίπτει τας χείρας του! Η Πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου ουδέποτε έλαβαν απόφαση να τον βραβεύσουν! Μου λένε ακόμη ότι στην ιστοσελίδα του συνεδρίου δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για βράβευση. Πού βρίσκεται η αλήθεια; Με το πολιτικό χάος και την ίντριγκα που επικρατεί στα πανεπιστήμια, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Θα το ερευνήσω και θα επανέλθω.

Το απόγευμα, βέβαια, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε κανονικά στη Βουλή, όπου ορκίστηκε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους βουλευτές πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.