ΔΕΧΘΗΚΑ όχληση από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο σε σχέση με το χθεσινό μου δημοσίευμα που απηχούσε φόβους στελεχών για ξυλοδαρμούς στο Εθνικό Συμβούλιο με υποκινητές ομάδες ατάκτων προσκείμενων στην Αριστερή Πρωτοβουλία. Μου είπε ότι «οι τραμπουκισμοί δεν είναι ίδιον του χαρακτήρα μου» κι έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στην πολιτική βία και αυτό που ονομάζει «ιδεολογική σφαλιάρα». Η δεύτερη επιφυλάσσεται, πάντα κατά τον συγκεντρωσιάρχη της χρυσής ανδρεϊκής εποχής, στους νεοφιλελεύθερους του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, για να δείτε πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Κίνημα, οι «αριστερόβουλοι» του Παναγιωτακόπουλου εμφανίζονται ως θεματοφύλακες του καταστατικού και θέλουν να ψηφίσουν στο Εθνικό Συμβούλιο μόνο τα μέλη του κι όχι διάφοροι τύποι που θα φέρει η Ιπποκράτους. Το διά ταύτα: «Υπάρχει κίνδυνος η γκαστρωμένη κάλπη να αποβάλει…».

Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα όλοι εναντίον όλων. Ας πούμε, η Τόνια Αντωνίου είναι μπαρούτι με τους υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου που τώρα το παίζουν αντιμνημονιακοί μέχρις εσχάτων. Εχει στο μάτι ιδιαίτερα τη Λούκα Κατσέλη, το όνομα της οποίας ακούστηκε απαξιωτικά και στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.