ΜΙΚΡΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ιντερμέδιο σε θέματα εξωτερικών και άμυνας τις τελευταίες ημέρες - και μάλιστα με χρώμα ΝΔ.
ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (Τουρκίας) πήγε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για τη γνωστή ετήσια διάσκεψη των πρέσβεων της γείτονος. Είχε καλέσει τηλεφωνικά τον έλληνα ομόλογό του αλλά ο Σταύρος Δήμας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι οι αποκαλύψεις Γιλμάζ για τους εμπρησμούς δασών είχαν δημιουργήσει ελαφρώς απαγορευτικό κλίμα. Ειρήσθω εν παρόδω ότι είναι η ίδια διάσκεψη που έγινε πέρσι - πώς πέρασε ο καιρός! - στο Ερζερούμ με παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, ελέω παραβιάσεων, αναγκάστηκε να τα πει ένα χεράκι στους Τούρκους.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ο Νταβούτογλου πήγε και στην ελληνοτουρκική μεθόριο και επισκέφθηκε για ευχές το φυλάκιό μας στις Καστανιές. Εκεί τον περίμενε στο τηλέφωνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ενημέρωσε τον Νταβούτογλου ο έλληνας ταξίαρχος δίνοντάς του το ακουστικό. Ο υπουργός Αμυνας, πέραν των αβροτήτων, δεν έχασε την ευκαιρία να τον καλέσει στην Αθήνα και να λάβει αντίστοιχη πρόσκληση για να πάει Αγκυρα. Αυτά λέει ο τουρκικός Τύπος. Οι ανακοινώσεις του Πενταγώνου είναι δημιουργικά αμφίσημες επ' αυτού ίσως γιατί ο Δημήτρης είναι υπουργός Αμυνας και ο Αχμέτ υπουργός Εξωτερικών.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ