Η αρχή της Οστπολιτίκ…

1966: «ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Ο αρχηγός της σοσιαλδηµοκρατικής αντιπολιτεύσεως της Δυτικής Γερµανίας και δήµαρχος του Δυτ. Βερολίνου κ. Βίλλυ Μπραντ (φωτογραφία) είχεν µίαν άνευ προηγουµένου συνάντησιν – τετράωρη – µε τον σοβιετικό πρεσβευτή στην Ανατολική Γερµανία κ. Αβρασίµωφ και αυτό χαρακτηρίζεται σαν απόδειξη της συντελούµενης ραγδαίας υφέσεως στην Ευρώπη. Η συνάντηση έγινε στο Ανατολικό Βερολίνο, πέρα από το διαχωριστικό τείχος, στη σοβιετική πρεσβεία και περιγράφεται ως εγκάρδια». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Διεθνής ο Γ. Ρίτσος

1971: «Σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και με ευθύνη μεγάλων και έγκυρων εκδοτικών οίκων θα κυκλοφορήσουν οι νέες εκδόσεις των ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου (φωτογραφία). Πρόκειται για τις χώρες: Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Αγγλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργου του μεγάλου ποιητή μας αναγνωρίζεται διεθνώς». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Δικαιολογηµένος αντιαµερικανισµός

1972: «»Κύμα αντιαμερικανισμού ξέσπασε και συνεχώς ογκούται στην Ελλάδα και το γεγονός αποδίδεται στη συμπεριφορά των χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτικών που σταθμεύουν στη χώρα». Αυτό μετέδωσε σε σημερινό τηλεγράφημά του το πρακτορείο Ασσοσιέιτεντ Πρες σχολιάζοντας τα γνωστά πρόσφατα επεισόδια μεταξύ Αμερικανών στρατιωτικών και Ελλήνων πολιτών». («ΤΑ ΝΕΑ»)