ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ προσωρινά σε όσα έγραψα για το επικοινωνιακό επιτελείο Καμίνη για να πω ότι η εταιρεία που θα του κάνει τις μετρήσεις δεν λέγεται Δέντρις όπως έγραφα χθες, παρασυρμένος από τη βαρηκοΐα του πληροφοριοδότη μου. Λέγεται Βέντρις. Η έμπνευση είναι από τον βρετανό αρχιτέκτονα Μάικλ Βέντρις, ο οποίος αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β΄ γραφή. Ως γνωστόν, το ενδιαφέρον του κεντρίστηκε από μια ξενάγηση στη μινωική τέχνη που του έκανε το 1936 ο διάσημος αρχαιολόγος Αρθουρ Εβανς. Να αναφέρω επίσης κάτι που δεν έγραψα χθες. Οτι η ομάδα του Καμίνη είχε μια αρχική παρόρμηση να εστιάσει την καμπάνια στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η μετανάστευση στην Αθήνα. Σκέφτηκαν μάλιστα, για συμβολικούς λόγους, να εγκαταστήσουν το προεκλογικό στρατηγείο τους στον Αγιο Παντελεήμονα. Η λογική ήταν πως οι εξαθλιωμένοι παράνομοι μετανάστες είναι ένα από τα βασικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων και των δημοτών. Οτι δεν αποτελούν πολιτικό ταμπού.

Και, τέλος πάντων, ότι «δεν πρέπει να κάνουμε δώρο την ατζέντα αυτή στην άκρα Δεξιά». Ωστόσο, συνάντησαν διπλή αντίσταση.

Από την κυβέρνηση Παπανδρέου που φοβήθηκε προφανώς τη θεματική αυτή, και από τους Οικολόγους Πράσινους που επέμεναν να γίνει το περιβάλλον σημαία του Καμίνη.